Vozila

Oznaka: ALK 23/12

Avtolestev s košaro 23/12Podvozje: Iveco Magirus 160-320

Nadgradnja: Magirus

Dobavitelj: Webo

Letnik: 2019

Število sedežev: 1+2

Klicni znak: Slovenj Gradec 18

Vozilo ALK 23/12 se uporablja za gašenje in reševanje iz višine. Lestev ima tudi zglob v zgornjem delu pri košari, za lažji dostop do strešnih oken in ostalih delov ostrešja.

Košara ima tudi daljinsko vodeni vodni top, ki ga lahko upravlja strojnik preko kamere na svojem sedežu, tako da gasilci niso izpostavljeni nevarnostim ob gašenju, nastavke za koritasta nosila za prenos poškodovanih oseb in nastavke za pritrditev reševalnih vrvi.

V vozilu se nahajajo še izolirni dihalni aparati, prva pomoč, ročno orodje in gasilne in cevne armature.

Oznaka: GVC-24/50

Podvozje: TAM 190 T15

Nadgradnja: Karoserist

Letnik: 1996

Število sedežev: 1+2

Klicni znak: Slovenj Gradec 12

Vozilo GVC-24/50 se uporablja za prevoz požarne vode na večje požare, ter za prevoz sanitarne vode.

Vozilo ima vgrajeno zmogljivejšo črpalko in rezervoar z vodo količine 5000 litrov.

V vozilu se nahajajo še izolirni dihalni aparati, prva pomoč, ročno orodje,       raztegljiva trodelna lestev, navijak z visokotlačno cevjo za hitri napad in tlačne cevi različnih dimenzij.

Vozilo je v fazi zamenjave.

Oznaka: GVC-16/25 

Podvozje: MAN TGM 13.290

Nadgradnja: GV Pušnik

Letnik: 2012

Število sedežev: 1+6

Klicni znak: Slovenj Gradec 11

Vozilo GVC-16/25 je naše osnovno gasilsko vozilo za gašenje vseh vrst požarov, saj ima vgrajeno črpalko in rezervoar za vodo, kapacitete 2500 litrov.

Z GVC-16/25 posredujemo tudi ob poplavah, tehničnih intervencijah, večjih prometnih nesrečah, ter drugih intervencijah.

V vozilu se nahajajo tudi posode z penilom, navijak z visokotlačno cevjo za hitri napad, razno ročno in akumulatorsko orodje, prva pomoč, nosila, signalizacijske naprave, termo kamera, izolirni dihalni aparati, lestev, osnovna oprema za požare v naravi in še kaj.

Oznaka: GVM-1

Podvozje: VW Caravelle 4Motion

Nadgradnja: Premier Adria

Letnik: 2020

Število sedežev: 1+8

Klicni znak: Slovenj Gradec 19

Vozilo GVM-1 je namenjeno prevozu gasilcev na intervencije, usposabljanja, vaje, ter razne druge namene. V prtljažnem delu lahko prevaža razno gasilsko opremo.

Oznaka: PV-1

Poveljniško vozilo

Podvozje: VW Tiguan R Line

Nadgradnja: Premier Adria

Letnik: 2019

Število sedežev: 1+4

Klicni znak: Slovenj Gradec 1

Vozilo PV-1 je namenjeno prevozu poveljnika ali vodje intervencije na kraj dogodka nesreče, še posebej če je časovno bolj oddaljeno. Vozilo se uporablja tudi za prevoz gasilcev na intervencije, izobraževanja in službene potrebe poveljnika.

Oznaka: TRV-1

Tehnično reševalno vozilo

Podvozje: Mercedes Benz Sprinter CDI

Nadgradnja: GV Pušnik in Premier Adria

Letnik: 2007

Število sedežev: 1+5

Klicni znak: Slovenj Gradec 16

Vozilo TRV-1 je naše največkrat uporabljeno vozilo, saj je njegova prvotna naloga, posredovanje ob nesrečah v cestnem prometu, ter pri nudenju pomoči ekipam nujne medicinske pomoči.

Vozilo se uporablja tudi za druge manjše tehnične intervencije, kot so nujna odpiranja vrat in podobno.

V vozilu se nahaja tudi visokotlačna črpalka in rezervoar z vodo kapacitete 500 litrov, ter navijak z visokotlačno cevjo za hitri napad in penilo.

Glavna oprema vozila pa so razpiralo in škarje znamke Weber, potisni cilindri, nosila, AED, KED – Kendrick extrication device (sistem stabilizacije poškodovanca), Rosenbauer prenosni sistem gašenja z visokotlačno peno, izolirni dihalni aparati, vitla, neskončni trakovi, motorna žaga in motorna žaga za rezanje betona in drugih konstrukcij.

 

Oznaka: TRV-2D 

Tehnično reševalno vozilo z dvigalom

Podvozje: MAN

Nadgradnja: EURO GV (Webo), Bijol

Letnik: 2015

Število sedežev: 1+2

Klicni znak: Slovenj Gradec 17

adec 16

Vozilo TRV-2D se uporablja za posredovanja ob nesrečah v cestnem prometu, posredovanju ob nesrečah z nevarnimi snovmi, vetrolomih, neurjih ter ostalih tehničnih intervencijah.

Glavna oprema vozila so razpiralo in škarje znamke Weber, potisni cilindri, nosila in hidravlično dvigalo. Ostala oprema so še izolirni dihalni aparati, vitla, neskončni trakovi, motorna žaga in motorna žaga za rezanje betona in drugih konstrukcij, elektro agregat z pripadajočo opremo, oprema za nevarne snovi, vrvna tehnika in ostala reševalna oprema.