Prodaja vozila GVV-1

V PGD Slovenj Gradec prodajamo vozilo GVV-1. Trenutno ga v društvu uporabljamo kot tehnično-reševalno vozilo.  Vozilo bo za prevzem na voljo v prvi polovici leta 2025. Ob sklenitvi dogovora se poravna ara v višini 10 % vrednosti vozila.  Vozilo se prodaja brez opreme oz. po dogovoru.

Cena vozila: 60.000€  

Kontakt: Sašo Matves

031 787 656                                     

predsednik@pgd-slovenjgradec.si 

TEHNIČNE SPECIFIKACIJE

PODVOZJE:
– Tip vozila: Mercedes Benz Sprinter 518 CDI
– Letnik: 2007
– Pogon: 4×2
– Moč motorja: 135 kW
– Delovna prostornina motorja: 2987 cm3
– Vrsta goriva: Dizel
– Barva vozila: S3D
– Število sedežev: 1 + 5
– Število prevoženih kilometrov: 14.162 km

• V letu 2023 je bil v vozilu generalno obnovljen oz. zamenjan motor.

NADGRADNJA:
– Tip: GVV-1
– Proizvajalec: GV Pušnik
– Letnik: 2007
– Premier Adria: leta 2021 nova polepitev z odsevniki ter nova grafična podoba vozila, razsvetlitev okolice (LED), nove modre luči (LED) v maski, na vetrobranskem steklu, na strehi, na zgornjem in spodnjem zadnjem delu nadgradnje.
– Zračne sirene.
– Izmenjava kratkih in dolgih luči na nujni vožnji (možen izklop).
– Na zadnjem delu vozila nastavljive rumene opozorilne »leteče« luči.
– Visokotlačna črpalka (pretok 250 l/min) z ročnim navijakom dolžine 50 m ter 500 litrsko cisterno, možnost izdelave penila.
– Črpalka gnana preko odgona vozila.
– Svetlobni stolp, ki razsvetljuje v 4 smeri.
– Bočna delovna razsvetljava.
– Električni vitel WARN: jeklenica 8 mm, dolžina 30 m, vlečna moč: 3600 kg.
– Vzdrževalno napajanje vozila preko priključka na svetlobnem bloku.
– Sprednji del vozila je varovan s t.i. »bull barom«.

PROSTOR ZA POSADKO:

Poleg voznika je v sprednjem delu kabine prostor še za 2 gasilca, v zadnjem delu kabine pa še za 3. V zadnjem delu je izdelana klop, za katero so nameščeni trije izolirni dihalni aparati, s katerimi se gasilci lahko opremijo med vožnjo.  Pod klopjo je izvlečni predal za razno opremo, ki se odpira tudi z dvigom klopi. V kabini je prostor še za ostalo drobno opremo (svetilke, maske IDA, torba za prvo pomoč..).

PROSTOR ZA OPREMO:

V prostor za opremo se dostopa preko dveh rulet, ki sta nameščeni na levi in desni strani ter preko dvižnih prtljažnih vrat (zadaj).
Na levi strani je nameščena parabola, ki se odpira. Na njej se nahaja prostor za prenosne reflektorje, pripomočke za zavarovanje kraja nezgode, razno baterijsko ročno orodje (vrtalnik, kotni rezalnik…) ter ostalo drobno orodje. V ruleti se nahaja tudi prostor za elektro agregat ter komandne tipke za upravljanje s svetlobnim stolpom. Nad elektro agregatom je pritrdišče za tlačne B in C cevi.
V desni ruleti se prav tako nahaja premična parabola na kateri je prostor za dve motorni žagi, posodo za rezervno gorivo ter ročno orodje (kladiva, lomilke, klešče za železo…). V tej ruleti je visokotlačna črpalka in visokotlačni navijak ter penilo.
V zadnjem delu nadgradnje so nameščene izvlečne sani za motorno brizgalno. Nad njimi so trije večji izvlečni predali za razno opremo (zajemalna nosila, koritasta nosila, nahrbtnjače za gašenje požarov v naravnem okolju…). Izdelana so pritrdišča za tri gasilne aparate, ročnike ter prehodne spojke. 

STREHA VOZILA:
Streha vozila je pohodna. Do nje dostopamo preko lestve, ki je narejena v sklopu nadgradnje. Na njej je večji predal oz. kaseta za razno večje orodje kot so metle, lopate, grablje, požarne metle…