VAJA MNOŽIČNA NESREČA

V soboto 14.10.2023 smo gasilci PGD Slovenj Gradec organizirali vajo masovne prometne nesreče z udeležbo 27 osebnih vozil, 2 kombinirana vozila in 2 tovornih vozil. V nesreči je bilo poškodovanih 44 oseb, kateri so imeli različne poškodbe. 

Na vaji je sodelovalo 45 gasilcev in sicer prostovoljna gasilska društva Slovenj Gradec, Stari trg, Mislinja, Radlje ob Dravi, Koroški gasilski zavod Ravne na Koroškem, poklicna gasilska enota Velenje in Policijska enota Slovenj Gradec. Kot ponesrečenci so sodelovali tudi dijaki iz srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec. 

Najlepše se zahvaljujemo vsem sodelujočim za uspešno izvedeno vajo (podjetju Gamat – zaščitna oprema za donacijo, Podjetje Vabo za malico, Prevozi, Matej Brezovnik s. p. in Matic Knap za tovornjak, vulkanizerstvu in avtovleki Peter Dren za izposojo kombija in prikolice za prevoz avtomobilov, Avto Vornšek doo za izposojo prikolice za prevoz avtomobilov, kovinostrugarstvu MEH za izposojo viličarja).

V skladu s dogovorom s PGE Velenje, smo pred začetkom vaje podpisali dogovor o sočasnem aktiviranju za posredovanje ob prometnih nesrečah v Hudi luknji. 

Avtor fotografij: Blažka Knap